İngiltere'de 18 Yaşındaki Genç, Coronavirüs Dolayısıyla Hayatını Kaybetti

İngiltere'de yeni tür coronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 281'e ulaşırken, devletin sosyal mesafelendirme uyarısına bazı İngilizler tarafından hala dikkat edilmiyor.

23.03.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-10:14) İngiltere'de 18 Yaşındaki Genç, Coronavirüs Dolayısıyla Hayatını Kaybetti

İngiltere'de yeni tür coronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 281'e ulaşırken, devletin sosyal mesafelendirme uyarısına bazı İngilizler tarafından hala dikkat edilmiyor.

İngiltere Halk Sağlığı Kurumunun açıklamasında, ülkede coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 48 artarak 281 oldu. Yaşamını yitirenlerin yaşlarının 18 ile 102 arasında olduğu ifade edildi. Vaka sayısı ise 635 artarak 5 bin 683'e ulaştı.

18 YAŞINDA BİR GENÇ, HAYATINI KAYBETTİ

18 yaşında coronavirüsten yaşamını yitiren gencin sağlık problemi olup olmadığıyla ilgili açıklama yapılmadı.

Vakaların giderek artması ve devletin uyarılarına karşın bir takım İngilizlerin güneşli pazar gününde toplu olarak sokakta olduğu görüldü. Bunun akabinde Başbakan Boris Johnson, bir defa daha uyardı.

JOHNSON: "ARANIZ EN AZ 2 METRE OLMALI"

Coronavirüs sebebiyle günlük yapılan basın toplantısında söz alan Johnson, "Temiz havanın kendi başına size bağışıklılık sağladığını düşünmeyin. Birbirinizden 2 metre uzakta olmalı ve sosyal mesafelendirme kurallarına uymalısınız. Bunu ciddiye alın ve uygulayın. Çünkü hayati öneme sahip." diye konuştu.

"GEREKİRSE SERT ÖNLEMLER ALIRIZ"

Defalarca sosyal mesafelendirmenin önemine vurgu yapan Johnson, "Eğer insanlar bunu yapamazlarsa, yapmayacaklarsa, elbette o zaman daha sert önlemler almamız gerekecek. Bunu yapmak istemiyoruz ama gerekli olabilir." dedi.



Johnson, Londra veya ülkenin tamamının tecrite alınması gibi tedbirlerin neden uygulanmadığı doğrultusunda bir soru üzerine de "doğru zamanda doğru kararların alınması gerektiğini" dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal