İngiltere ve Hollanda AP Oylaması İçin Sandık Başında

İngiltere ve Hollanda’da, Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy verme süreci başladı

23.05.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-12:25)

İngiltere’de 12 seçim bölgesinde 73 milletvekilinin seçileceği AP seçimlerinde halk, yerel saatle 07.00  sandık başına gitmeye başladı. Sandıklar yerel saatle 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar açık oalcak.

AVRUPA SANDIK BAŞINDA  

İngiltere'nin 2016 yılında düzenlenen referandumla Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma (Brexit) kararı alması sebebiyle AP seçimine katılmaması bekleniyordu fakat 29 Mart olan Brexit tarihinin 31 Ekim tarihine ertelenmesiyle, seçime katılmak durumunda kaldı.

Ülkede kısa süre önce kurulan Brexit Partisi anketlerde seçimin önde gelen partisi olarak görülüyor. Aşırı sağcı Nigel Farage’ın önderliğindeki partinin hem iktidardaki Muhafazakar Partiyi hem de ana muhalefetteki İşçi Partisini geçeceği tahmin ediliyor.

Theresa May liderliğindeki muhafazakarların oy oranı bakımından beşinci sıraya kadar gerileceğini düşünülüyor.

Son AP seçiminde katılımın yüzde 35,6'da olarak kaydedildiği ülkede, Brexit kutuplaşmasından dolayı bu defa seçime katılımın daha yüksek olması bekleniyor.

İngiltere'nin AB'den ayrılması halinde, bu ülkeye ait olan 73 sandalye Fransa, İtalya ve İspanya'nın da dahil olduğu 14 ülke arasında dağıtılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal