İngiltere Vatana İhanet Yasalarını Yeniden Düzenliyor

İngiltere, ülkenin savaştığı bir örgüte destek olmayı, vatana ihanet kapsamına alıp bu suçu işleyenlere müebbet hapis cezası vermeyi tartışıyor

20.05.2019-17:34 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-17:22)

İngiltere İçişleri Bakanı Sacid Cavid, terörle mücadele ve güvenlik meselelerine ilşkin yaptığı açıklamada, yeni casusluk kanunu hazırlığında olduklarını belirtti. 

Değişikliğin, güvenlik kuvvetlerine tehditle mücadelede ihtiyaç duydukları yasal yetkiyi tanıyacağını belirten Cavid, vatana ihanet kanunlarının güncellemesi amacıyla bu duruma dikkat edilmesi talimatında bulunduğunu belirtti.

İngiltere'nin terörizm tanımının, yurt dışında teröre destek olarak ülkeye ihanet edenleri dahil edecek kadar geniş olduğunu aktaran Cavid, "Vatana ihanete ilişkin kanunları güncellemek, düşman devlet faaliyetleriyle mücadelemize yardım edecekse, o durumda bunu dikkate almak gerekir" açıklamasında bulundu.

DÜŞÜNCE KURULUŞUNDAN TAVSİYE 

Cavid'in talimatı, düşünce kuruluşu Policy Exchange'in "İngiliz vatandaşı ya da İngiltere'de yerleşik kişilerin ülkenin savaş içerisinde olduğu gruplara yardım etmesi halinde ömür boyu hapse çarptırılması" tavsiyesinden sonra geldi.

Söz konusu tavsiyede, "İngiltere'ye karşı bir saldırı hazırlamaya ya da saldırının yapılmasına yardım etme, İngiltere'ye saldırmayı hedefleyen bir devlet ya da örgütün askeri veya istihbarat operasyonlarına yardımcı olma, İngiltere'nin güvenliğine ve savunmasına halel getirme"nin ihanet kapsamına alınması talep edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal