İngiltere Suriye Açıklaması Yaptı: Kıbrıs'tan Vuracaklar

Suriyeli muhalif güçlerin kontrolünde bulunan Duma’da yaşanan korkunç kimyasal saldırının ardından Suriye rejimine yönelik ABD’nin plan yaptığı saldırıya İngiltere’nin de destek vermek istediği belirtildi.

10.04.2018-15:18 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-15:34) İngiltere Suriye Açıklaması Yaptı: Kıbrıs'tan Vuracaklar

İngiltere’ye ait savaş uçaklarının vurulması ihtimaline karşı saldırıyı Kıbrıs'tan gerçekleştirebileceği iddia edildi.

İngiliz bakanlar, askeri personele geniş çaplı bir operasyon planlaması için talimat verdi. İngiltere Başbakanı Theresa May, operasyon kararını İngiltere parlamentosunun onayı olmadan alabilir. Benzer bir olay 2013 yılında dönemin Başbakanı David Cameron Suriye operasyonu için parlamentoya gitmiş fakat parlamento onay vermeyince yapılan planlar iptal edilmişti.

Başka bir saldırı seçeneği de Akdeniz’de bulunan İngiliz denizaltılardan fırlatılabilcek Tomahawk füzeleri. Aynı füzeler, geçtiğimiz yıl Han Şeyhun’daki kimyasal saldırıdan sonra Suriye hedeflerini vurmak üzere Amerikan savaş gemisi USS Donald Cook’tan kullanılmıştı.

 İngiliz ordusunun envanterinde bulunan bir başka silah da Reaper modeli insansız hava araçları. Kuveyt’te konuşlu bulunan Reaperlar, Hellfire adında füzeleri taşıma ve fırlatma kapasitesine sahip.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal