İngiltere Rusya'yı Siber Saldırı İle Suçladı

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt Rus askeri istihbarat örgütü GRU’yu dünya çapında siber saldırılar düzenlediği için suçlandı..

04.10.2018-17:15 - (Son Güncelleme: 04.10.2018-17:08) İngiltere Rusya'yı Siber Saldırı İle Suçladı

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt İngiliz haber ajansı Associaton Hunt'a yaptığı konuşmasında, İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nin Rus askeri istihbarat örgütü GRU'nun Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), Ukrayna ulaşım ağı ve 2016 yılındaki ABD başkanlık seçimlerine siber saldırı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Bakan, "Siyasi organizasyonlar ve şirketlere gerçekleştirilen keyfi ve sorumsuz saldırıların temelinde gizli servis (GRU) var" ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt, yapılan siber saldırıların Rusya'nın uluslararası hukuku dikkate almaksızın davrandığını gösterdiğini ifade ederek, "Bizim mesajımız, istihbarat teşkilatı GRU'nun uluslararası istikrarı baltalamaya ilişkin girişimlerini müttefiklerimizle ortaya çıkarmak ve buna cevap vermek" şeklinde konuştu.

Rusya ise suçlamaları kabul etmiyor. Eski ajan ve kızı, Salisbury şehrinde uğradıkları kimyasal saldırıda ağır şekilde hastalanmış ve ardından taburcu edilmişlerdi. Skripallerin zehirlenmesinden bbiraz zaman sonra Amesbury'de yine sinir gazıyla başka bir saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırıda Dawn Sturgess ve partneri Charlie Rowley hastalanmış, Sturgess daha sonra yaşamını kaybetmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal