İngiltere, Belçika'nın Belgacom Davası İşbirliğini Reddetti

İngiltere, Belgacom Grup’un İngiltere Hükümeti İletişim Merkezi (GCHQ) tarafından 2013 yılında yapılan iletişimin ele geçirildiği iddia edilen bir davada Belçika Federal Savcılığı ile işbirliği yapmayı reddetti.

25.10.2018-12:24 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-12:20) İngiltere, Belçika'nın Belgacom Davası İşbirliğini Reddetti

Belçika'nın De Standaard gazetesinin haberine göre, İngiltere, Belgacom Grup’un İngiltere Hükümeti İletişim Merkezi (GCHQ) tarafından 2013 yılında yapılan iletişimin ele geçirildiği iddia edilen bir davada Belçika Federal Savcılığı ile işbirliği yapmayı reddetti. Belçika 'nınDe Standaard gazetesine göre, olay iki AB üyesi ülke arasındaki ilişkilerde olağandışı bir duruma ve diplomatik bir hamleye yol açabilir. Hafta başında, Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi, Belçika federal savcısı generali hakkında gizli bir rapor üzerinde görüşerek, GCHQ 'nun 2013 yılında eskiden Belgacom Group olarak bilinen Belçika'nın en büyük telekomünikasyon şirketi Proximus Group'u ayırdığı sonucuna vardı.

Eylül 2013'te, eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) yetkilisi Edward Snowden tarafından yayınlanan bir belge, GCHQ'nun, aynı yıl Ağustos ayında Sosyalist olarak adlandırılan bir operasyonda Belgacom'un bilgisayar ağına karşı bir siber saldırı düzenlediğini ortaya koydu. Sızan belgelere göre, siber saldırı, GCHQ'nun telekomünikasyon şirketinin müşterilerinin kişisel verilerine erişimini sağladı.

Uzmanlara göre, Belgacom müşterilerinin iletişiminin engellenmesi bir GCHQ bölümü olan Ağ Analiz Merkezi tarafından yürütülmüş ve üst düzey hükümet düzeyinde yetkilendirilmiş olabilir. Belgacom'un müşterileri özellikle Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nu içeriyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal