İngiltere Başbakanı May: Suriye'de Kimyasal Silah Kullanılmışsa Buna Göre Karşılık Vereceğiz

İngiltere Başbakanı May, "ABD ile yakın ilişki içindeyiz, durumu yakından izliyoruz ve kimyasal silah kullanımı doğrulanırsa gereğine uygun bir şekilde cevap vereceğiz." açıklamasında bulundu

22.05.2019-17:23 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-17:17)

İngiltere Başbakanı Theresa May, Beşşar Esed rejiminin tekrardan kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiaların doğrulanması hlainde "gereğine uygun" bir şekilde karşılık vereceklerini ifade etti.

Parlamentoda gerçkeleştirilen Başbakana Sorular oturumunda Beşar Esed rejiminin Suriye'nin kuzeyinde yer alan İdlib bölgesinde kimyasal saldırı düzenlediğine ilişkin iddialar gündeme geldi.

Suriye'de daha önce kimyasal silah kullanıldığında İngiltere'nin, Fransa ve ABD'yle birlikte hareket ettiğini anımsatan May, "Tüm kimyasal silah kullanımlarını kınıyoruz. ABD ile yakın ilişki içindeyiz, durumu yakından izliyoruz ve kimyasal silah kullanımı doğrulanırsa gereğine uygun şekilde karşılık vereceğiz." açıklamasında bulundu.

REJİM MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ  

May, İngiltere'nin Esed rejimi hakkındaki duruşunun net olduğunu belirterek "Esed'in kalıcı bir barış sağlayamayacağını düşünüyoruz. Rejimi de kendi halkına karşı uyguladığı vahşet sebebiyle meşruiyetini yitirdi." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal