İngiltere Başbakanı Johnson'da 'Zatürre Görülmediği' Açıklandı

İngiltere'de, yeni tip coronavirüs nedeniyle yoğun bakıma alınan Başbakan Boris Johnson'da zatürre görülmediği ifade edildi.

07.04.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-16:30) İngiltere Başbakanı Johnson'da 'Zatürre Görülmediği' Açıklandı

İngiltere'de, yeni tip coronavirüs nedeniyle yoğun bakıma alınan Başbakan Boris Johnson'da zatürre görülmediği ifade edildi.

Başbakanlıktan gelen açıklamada, "(Johnson'ın) Durumu gece boyunca stabildi. Morali yerinde ve zatürre teşhisi konmadı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca 55 yaşındaki Johnson'ın "standart" oksijen desteği aldığını ve yardım gerekmeden nefes alabildiği, mekanik veya suni solunum cihazına ihtiyaç duymadığı da ifade edildi.

DURUMU 10 GÜNDE KÖTÜLEŞTİ

Ateş ve öksürük semptomları olan Başbakan’a 27 Mart'ta uygulanan yeni tip coronavirüs testi pozitif sonuç vermişti.

Kendisinde virüs tespit edildiği günden itibaren, evinde karantinaya giren Boris Johnson, 3 Nisan'da paylaştığı videoda, "Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin önerisi uyarınca, bu semptom gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere Başbakan’ı 2 Nisan akşamı sağlık personelini alkışlaması esnasında çekilen görüntüsünde, coronavirüsün Johnson'ın üzerinde yarattığı etki görülüyordu.

Durumunda düzelme olmayan, ateş ve öksürük gibi semptomları geçmeyen Johnson, pazar günü akşamı hastaneye kaldırılmıştı.

"YOĞUN BAKIMA ALINDI"

İngiliz basınının servis ettiği haberlerde, Johnson'da hala öksürük ve ateş gibi semptomların sürdüğü ve ne zaman taburcu edileceğinin belirsiz olduğu ifade edilmişti.

Başbakanlıktan pazartesi günü akşamı gelen açıklamada ise "Bu öğleden sonra Başbakan'ın durumu kötüleşti. Sağlık ekibinin önerisi üzerine hastanedeki yoğun bakım ünitesine alındı" ifadelerine yer verilmişti.

Johnson’a şu anda Dışişleri Bakanı Raab vekalet ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal