İngilizler, Coronaya Aldırış Etmeden Parklarda Güneşin Tadını Çıkardı

İngiltere’de halk coronavirüs salgınına karşı yapılan uyarılara kulak asmadan sıcak havayı fırsat görüp kendilerini parklara attı.

08.04.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-11:35) İngilizler, Coronaya Aldırış Etmeden Parklarda Güneşin Tadını Çıkardı

İngiltere’de halk coronavirüs salgınına karşı yapılan uyarılara kulak asmadan sıcak havayı fırsat görüp kendilerini parklara attı.

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'un hastanede coronavirüs tedavisi sürerken, yetkililer halkı sürekli dikkat etmeleri hususunda uyarıyor. Normal koşullarda yağmurlu ve rüzgarlı bir havası olan fakat salgınla mücadele edildiği bugünlerde hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde ilerlemesiyle halk kendini evden dışarı attı. Yetkililerin, uyarılarına kulak asmayan Londralılar parklara, oyun alanlarına akın ederek coronavirüsüne rağmen sıcak havanın keyfini çıkardı. Devletin yaptığı evden çıkmayan ve sosyal mesafeyi koruyun çağrılarını dinlemeyen bir takım İngilizler, grup olarak spor yaparken, bazı İngilizler de tek başına koştu.

“EVDEN ÇIKMAYIN, SOSYAL MESAFEYİ KORUYUN”

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, dün düzenlediği günlük basın toplantısında İngiliz vatandaşlarının evlerinde kalmalarını ve mümkün olduğunca sokağa çıkmamaları gerektiğinin altını çizdi. Dışişleri Raab, “Ülke olarak birçok zorluğun üstesinden geldik. Sizlerden temennimiz, hükümetimizin belirlediği kurallara uymak ve evlerden çıkmamaktır. Aynı zamanda sosyal mesafeyi de korumayı unutmamalıyız. El birliğiyle bu zorlu süreci de atlatacağımıza iniyorum. İngiltere Sağlık Örgütü'ne (NHS) hep birlikte destek vermek ve güvenmek zorundayız” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal