İngiliz Şirket Suudi Arabistan'a Yapacakları 1 Milyar Dolarlık Yatırımı İptal Etti!

İngiliz Virgin şirketlerinin sahibi Richard Branson, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Branson, Suudi Arabistan'a yapacakları 1 milyar dolarlık yatırımları iptal edeceklerini açıkladı.

12.10.2018-13:33 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-13:20) İngiliz Şirket Suudi Arabistan'a Yapacakları 1 Milyar Dolarlık Yatırımı İptal Etti!

Virgin firmalarının sahibi İngiliz iş adamı Richard Branson, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda ortadan kaybolması sebebiyle Suudi Arabistan'a yatırımlarını iptal edeceklerini duyurdu. Branson, Suudi Arabistan'daki iki turizm projesinin yöneticiliğinden çekildiğini, Virgin'in Suudi Arabistanlı görevlillerle uzay projelerine dönük görüşmeleri de iptal ettiklerini ifade etti.

AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

Virgin Galactic ve Virgin Orbit firmaları, Suudi Arabistan Kamu Yatırımı Fonu ile bir milyar dolarlık bir yatırım projesi için görüşmeler yapıyordu. "Şimdiki Suudi hükümetinden çok ümitliydim" diyen ve Suudi hükümetinden açıklama beklediklerini kaydeden Branson şöyle dedi:

"Fakat Suudi Arabistan hükumetinin, bir vatandaşının ortadan kaybolmasında dahli olduğu doğrultusundaki haberler endişe verici. Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla alakalı çıkan haberlerin doğru olduğunun ispatlanması, şüphesiz biz Batı'dakilerin Suudi hükümetiyle iş yapma yeteneğini değiştirecektir" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal