İngiliz General'den YPG'ye Uyarı

DEAŞ koalisyonunun komutan yardımcısı olan İngiliz General Felix Gadney, YPG'yi uyararak "Tüm taraflara sivilleri koruma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

08.05.2018-22:05 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-21:56) İngiliz General'den YPG'ye Uyarı

ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Komutan Yardımcısı İngiliz Tümgeneral Felix Gadney, YPG/ PKK'nın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerinin ailelerini tehdit etmesi ile alakalı olarak "Tüm kesimlere sivillerin korunmasını sağlama çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Video konferans yöntemiyle ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlanan Tümgeneral Gadney, Irak ve Suriye'de DEAŞ'a karşı devam eden operasyonlarla alakalı soruları cevapladı.

YPG/PKK, ÖSO AİLELERİNİ TEHDİT EDİYOR

AA muhabirinin "YPG, bir duyurusunda Türkiye ile ortaklık yapan Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ailelerini tehdit ediyor. SDG kılıfı kapsamında koalisyon tarafından eğitildiklerinden sebeple bu ortaklarınızın bu duyurusunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Böyle bir hamleyi destekliyor musunuz?" sorusu üzerine İngiliz general şu cevabı verdi:

"ÖSO ODAK ALANIMIZ DIŞINDA FAALİYET GÖSTERİYOR"

"Özgür Suriye Ordusu bizim odak noktamızın haricinde faaliyet gösteriyor. Tüm kesimlere gerginlikleri azaltmaları, şu anda bizim için önemli olan DEAŞ'ın yenilmesine kilitlenmeleri ve Kuzeydoğu Suriye'ye barış ve istikrar getirmeleri talebinde bulunuyoruz."

"SİVİLLERİN KORUNMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bunun üzerine, muhabirin "Koalisyon bölgesel güçleri savaş hukuku kuralları hususunda da eğittiğini söylüyor. Savaş hukuku o bölgede ailelerin, kadın ve çocukların hedef alınmasına izin veriyor mu ki partneriniz böyle bir açıklama yapıyor?" sorusuna ise Tümgeneral Gadney "Hayır! Tabi ki savaş hukuku masumların hedef alınmasına izin vermez. Ve söylediğim gibi tüm tarafları savaş alanındaki tüm sivillerin korunmasını sağlamaya çağırıyoruz." cevabını verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal