İngiliz Bakandan Unutulmaz 'Hanım' Gafı

İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Çin'e yaptığı ilk resmi ziyaretinde büyük bir gafta bulundu. Eşinin ilk Japon olduğunu söyleyen bakan daha sonra Çinli olduğu söyledi.

30.07.2018-17:36 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-17:37)

İngiltere'de Boris Jonhson'dan boşalan koltuğa oturan Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, ilk resmi yurt dışı ziyaretine büyük bir gaf ile başladı. İlk yurt dışı ziyaretini Çin'e yapan Dışişleri Bakanı Hunt, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile yaptığı görüşmeye güzel bir başlangıç yapmak isterken pot kırdı.

"BENİM EŞİM DE JAPON"

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, mevkidaşı Yi ile konuşurken Çinli olan eşini tanıtmak için Pekin temsilcisine "benim eşim de Japon" dedi. Masada soğuk rüzgarlar esmesine neden olan bu diyaloğu hemen düzelterek eşinin Çinli olduğunu ifade eden Bakan Hunt, ilk resmi büyük bir pot kırdı.

JAPONYA-ÇİN İLİŞKİLERİ

Asya'nın iki önemli gücü olarak kabul edilen Çin ve Japonya birbirlerini çok sevmezler. Sanayi ve teknoloji alanındaki ekonomik rekabeti en üst seviyede süren iki ülke, geçmişte büyük savaşlara girdiler. Öyle ki 1930 ve 40'lı yıllarda iki ülke birbirleriyle savaşa tutuşmuş ve savaş sonucunda ilişkiler gerilmiş ve hala tam olarak yumuşamamıştır.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal