İngiliz Bakan: Trump Nobel Barış Ödülü'ne Layık

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Kuzey Kore ve İran nükleer anlaşması problemlerini “çözmesi” halinde ABD Başkanı Donald Trump’ın Nobel Barış Ödülü'ne aday olabileceğini ifade etti.

07.05.2018-21:29 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-21:23) İngiliz Bakan: Trump Nobel Barış Ödülü'ne Layık

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, resmi ilişkilerde bulunmak için bulunduğu Beyaz Saray'da İngiliz Sky News televizyonuna demeçte bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday olup olamayacağıyla alakalı bir soru üzerine Bakan Johnson, “Kuzey Kore ve İran nükleer anlaşması sorunlarını çözebilirse, bunu Nobel Barış Ödülü'nü daha hiçbir şey yapmadan kazanan Barack Obama’dan daha az hak etmesi için neden göremiyorum” cevabını verdi.

Eski ABD Başkanı Obama, 2009 yılında "uluslararası diplomasiye katkılarından" ötürü Nobel Barış Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesinin imzasını çekme tehdidinde bulunduğu İran nükleer anlaşmasıyla alakalı olarak da Boris Johnson, “Başkan ocak ayında dünyaya meşru bir meydan okumada bulundu. Bu da İran’ın bölgede yapmakta olduğu bazı kötü işleri ele alıp çözmek ve kıtalar arası balistik füzeye sahip olmasını önlemektir’’ ifadelerini kullandı.

İran’ın bölgedeki devletlere müdahale etmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Johnson, “Ayrıca (İran nükleer anlaşmasının) temelindeki problemi, yani bunun 2025 yılında sona erecek olması sorununu çözmek gerekli. Bu anlaşmanın 2025 yılında bitmesinin önüne geçmenin bir yolu yok, dolayısıyla İran’ın hızlı bir şekilde nükleer silaha sahip olmasını önlemenin bir yolu yok” şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal