IMF'den 25 Ülkeye Coronavirüs Yardımı

Coronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkenin ekonomisi etkilenirken Uluslararası Para Fonu (IMF) bu yönde bir adım attı. IMF salgın nedeniyle 25 ülkeye acil borç yardımı yapacağını açıkladı.

14.04.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-09:42) IMF'den 25 Ülkeye Coronavirüs Yardımı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkisini sürdürmeye devam ediyor. Dünya üzerinde yaklaşık olarak 2 milyon insan salgından etkilenirken, çoğu ülkenin sağlık sistemi ve ekonomisi çökme noktasına geldi. Konuyla ilgili olarak Uluslararası Para Fonu (IMF) yeni bir adım attı. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yaptığı açıklama ile Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu (CCRT) kapsamında 25 üye ülkeye acil borç yardımı sağlanacağını aktardı.

Georgieva, gelecek 6 ay için hibe sağlanacağını bildirdi ve bunun ülkelere finansal kaynaklarını acil tıbbi ve diğer yardım çalışmalarına yönlendirilmesine yardımcı olacağını aktardı.

BORÇ ALACAK ÜLKELER

IMF'den borç alacak ülkeler arasında; Afganistan, Benin, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Komor Adaları, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gambiya, Gine, Gine-Bissau, Haiti, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik, Nepal, Nijer, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Sierra Leone, Solomon Adaları, Tacikistan, Togo ve Yemen yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal