Ilhan Omar'ı Hedef Alan Trump'a Beklenmedik Tepki

Sosyal medyadan Minnesota eyaleti Demokrat vekili Müslüman İlhan Omar’ı hedef alan ABD Başkanı Donald Trump’a tepki yağdı.

13.04.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-10:22) Ilhan Omar'ı Hedef Alan Trump'a Beklenmedik Tepki

Sosyal medya üzerinden Minnesota eyaleti Demokrat vekili Müslüman İlhan Omar’ı hedef gösteren ABD Başkanı Donald Trump beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

İlhan Omar'ın, Amerika İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) kuruluşu dolayısıyla gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı konuşmasındaki, "CAIR, 11 Eylül’ün ardından kuruldu. Çünkü onlar birileri bir şeyler yaptığı için bizim de sivil özgürlüklere erişimimizin engelleneceğini fark ettiler." açıklaması hakkındaki tartışmalar devam ediyor.

NEW YORK GAZETESİ'NİN HEDEFİNDE OMAR VAR

Omar’ın "birileri bir şeyler yaptı" ifadesi ile 11 Eylül saldırılarını kastettiğini söyleyen New York Post gazetesi, ikiz kulelerin vurulma anının fotoğrafını "alın size birilerinin yaptığı bir şeyler" manşeti ile paylaştı.

Aşırı sağcı olarak tanınan New York Post gazetesinin Omar’ı hedef alan kampanyasına Trump’dan da destek geldi.

Trump kişisel Twitter hesabından, Omar'ın konuşmasındaki o ifadesinin geçtiği video kesiti ile ikiz kulelerin vurulma anının video kesitlerinin montajlandığı bir görüntüyü, "Asla unutmayacağız" sözleri ile paylaştı.

TRUMP'A BEKLENMEDİK TEPKİ 

Trump'ın bu paylaşımı bir çok önemli isimden tepki gördü.

Demokrat Parti’den 2020 başkanlık yarışına aday adaylığını koyacağını açıklayan Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren Twitter hesabından, "Başkan görevdeki bir kongre üyesine ve dinlerinden dolayı tüm Amerikalı gruba karşı şiddeti yükseltiyor. Mide bulandırıcı, utanç verici." sözlerini paylaştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal