İlham Aliyev, Ermenistan'a Meydan Okudu

Erivan'ın saldırılarına tepki veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı, ilk desteğin Türkiye'den geldiğini dile getirdi. Aliyev, Ermenistan'a hodri meydan dedi.

22.07.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-13:49) İlham Aliyev, Ermenistan'a Meydan Okudu

Azerbaycan mevzilerine ve sivil halka saldırı gerçekleştiren Ermenistan, oldukça ağır kayıplar verdi.

Türkiye, Ermenistan'dan gelecek olağan saldırılara karşı hazır halde bekleyen Azerbaycan ordusuna açık ve istikrarlı desteğinin altını çizdi.

Şehit aileleri ile gazilere devlet aracılığıyla ev ve arabaların dağıtıldığı merasimde açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'a açık çağrı yaptı.

'GEL, TEKE TEK SAVAŞALIM, BAKALIM SONU NE OLACAK?'

Çatışmalar başladığında Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütünü (KGAÖ) olağanüstü görüşmeye davet ettiğini, ancak bunun örgüte dahil başka ülkeleri aracığıyla kabul edilmediğini anımsatan Aliyev, Erivan idaresine karşı şu ifadeleri kullandı:

'Ermenistan bir zamanlar, şimdi koşarak yardım istediği KGAÖ'nün Genel Sekreteri'ni tutuklamıştı. Belarus temsilcisinin genel sekreter seçilmesine karşı çıkmıştı. Peki ne oldu da o zaman kötü olan, hakaret ettiğin KGAÖ'nün eteğine yapışıyorsun. Gel teke tek savaşalım, teke tek. Bakalım sonu ne olacak.

İntikam operasyonu sonucu onlarca düşman ve onların mühimmatı imha edildi. Azerbaycan ordusu nokta atışıyla Ermenistan mevzilerini, operasyon merkezini ve askeri altyapılarını yok etti.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal