İhram Kıyafetine Maske Zorunluluğu: Hac Yolculuğu Yeniden Başlıyor

Covid-19 sebebiyle durdurulan Hac yolculuğu yeniden başlıyor. Kutsal topraklara ziyaret etmeyi amaçlayan hacı adayları bu süreçte sadece ihram giymekle kalmayıp maske de takacak.

07.07.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-15:02) İhram Kıyafetine Maske Zorunluluğu: Hac Yolculuğu Yeniden Başlıyor

Eski normal süreçte, yıllık yaklaşık iki buçuk milyon hacı adayının ziyaret ettiği Suudi Arabistan, bu yıl salgının bulaşma riskinden başka ülkelerden ziyaretçi almayacak.

KABE YOLCULUĞUNA YAŞ SINIRLAMASI
Azalan ziyaretçi sayısının beraberinde getirilen kısıtlamalar sebebiyle yalnızca ülke içinden alım yapılacağı ve Mekke'ye gideceklere 65 yaş üstü sınırlaması da getirildi. Daha açık bir ifadeyle Kabe yolculuğunu 65 yaşını aşmış kişiler yapamayacak. 

ZİYARETÇİ SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ
Ülke içinden gelen ziyaretçilerin sayısı da Suudi Arabistan Hastalıklardan Korunma ve Mücadele Merkezi tarafından birkaç bine düşürüldü ve maske takılması zorunluluğu getirildi.

KABE DOKUNULMAZ MI OLDU?
Merkezden hazırlanan tedbirler listesine göre Kabe'nin yedi kez tavaf edilmesi 1,5 metrelik sosyal mesafe korunacak ve Kabe'ye dokunulmayacak.

Diğer taraftan hacı adayları kıyafet, mendil ya da cep telefonu gibi özel eşyalarını paylaşamayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal