İHH'dan Afganistan'daki Yetimlere Yardım Eli

İnsan Hak ve Hürriyetleri, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında Afganistan’ın 5 farklı bölgesinde yaklaşık 3 bin 500 yetime yardım etti.

01.11.2019-13:20 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-13:05)

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında Afganistan’ın 5 farklı bölgesine giderek yaklaşık 3 bin 500 yetime yardım etti.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, "Bu yıl Yetim Dayanışma Günleri ile 128 bin 669 yetim ve ailesine iyilik götürüyoruz. Toplamda 607 projenin gerçekleştirileceği günler eylül, ekim ve kasım aylarında Türkiye ile 33 ülke ve bölgede faaliyette bulunuyoruz" denildi.

Yetim sponsorlarının da eşlik ettiği İHH ekiplerinde, yurt içi ve dışından STK temsilcileri, eğitimciler, aktivistler, medya mensupları, edebiyat ve sanat dünyasından isimler, akademisyenler, sağlık görevlileri ve her meslek grubundan gönüllüler yer alıyor. İHH, YDG ile yetimlerin geleceğe daha sağlıklı şartlarda hazırlanabilmesi için faaliyetler yürütüyor.

Bu kapsamda, İHH ekiplerinin gittiği ülkelerden biri de yarım asırdır savaşın ve işgalin sürdüğü Afganistan. İHH ekibi, Afganistan'da Celalabad, Pervan, Takhar, Badahşan ve başkent Kabil’de yaklaşık 3 bin 500 yetime ulaşarak hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. Bir hafta süren ziyaretler boyunca İHH ekibi, yetim piknikleri, yetimlere adak ve akika kurbanlarının ulaştırılması, kırtasiye malzemesi dağıtımı ile yetim ailelerini kalkındırma projelerini hayata geçirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal