İdlib'e Saldırı; Cuma Namazı İptal Edildi

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi ve destek veren yabancı terörist grupların, Soçi mutabakatına karşın İdlib'in güneyinde bulunan yerleşimlere saldırıları devam ediyor. Saldırılar sebebi ile Cercenez'de cuma namazı iptal edildi.

09.11.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-11:53) İdlib'e Saldırı; Cuma Namazı İptal Edildi

Rejim ve İran destekli yabancı terörist gruplar, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan ve Soçi mutabakatına göre ağır silahlardan temizlenen bölgedeki sivil yerleşimlere ağır silahlarla daldırmaya devam ediyor.

İdlib'in güneyinde bulunan Maaretinuman ilçesi, Cercenez beldesi, Tüh ve Gadfe köylerine topçu saldırısı gerçekleştiriyor. Saldırılar sebebi ile Cercenez'de cuma namazı iptal edildi.

17 Eylül tarihinde imzalanan Soçi mutabakatından şimdiye kadar rejimin saldırılarında toplam 25 sivil hayatını kaybederken, onlarca sivil de yaralandı.

Rejim kuvvetleri, ara ara Lazkiye ilinin kırsalı, İdlib'in güneyi, Halep'in batısı ve Hama'nın kuzeyiyle batısındaki köylere topçu saldırılarda bulunuyor. Muhalifler ise mutabakat gereğince 10 Ekim'de belirlenen bölgelerden ağır silahlarını kaldırmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal