İdlib'e Hava Saldırısı: 14 Ölü

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne gerçekleştirdiği hava saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 14 sivil yaşamını yitirdi, en az 20 sivil yaralandı

06.07.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-11:16)

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan yerleşimlere gece geç saatlerden bu yana düzenlediği hava ve kara saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere toplam 14 sivil yaşamını yitirdi, en az 20 sivil yaralandı.

Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Kefrenbil ve Han Şeyhun ilçesi, Bıdama ve Mıhambil beldeleri, Has, Bsida, Rekaya, Marrıthırme, Sıhyan, Msıbin, Keferin, Kefersecne, Termela, Bsankol, Ureynibe, Ermenaya, Sermin, Hiş, Abiein ve Amriyye köylerine hava ve kara saldırısı gerçekleştirdi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, gece geç saatlerden bu yana Han Şeyhun'da bir, Mıhambil bölgesinde çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 13 sivil olmak üzere toplam 14 kişhayatını kaybetti, en az 20 sivil yaralandı.

Sivil Savunma ekipleri, enkaz altındakileri arama kurtarma çalışmalarına sürerken, ölü ve yaralı sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

MUHALİFLER RUSYA'YI İŞARET ETTİ  

Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Han Şeyhun ilçesi ile Sermin ve Kefersecne köylerine düzenlenen hava saldırısına ilişkin Rusya'yı işaret ederek, "Rus savaş uçağı Hımeymim Üssü'nden kalkış yaptı." sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal