İdlib'de Esed, Rusya ve Çin'e Büyük Protesto

Suriye'nin İdlib kentinde binlerce sivil, operasyonlarını sürdüren Beşşar Esed rejimi ile İdlib'de ateşkesi isteyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tasarısını veto eden Rusya ve Çin'e tepki gösterdi.

20.09.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-17:03)

Suriye'nin İdlib kentinde binlerce sivil, operasyonlarını sürdüren Beşşar Esed rejimi ile İdlib'de ateşkesi isteyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tasarısını veto eden Rusya ve Çin'e tepki gösterdi.

Ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kent merkezi ve kırsaldaki bazı bölgelerde cuma namazı sonrası toplanan binlerce sivil, yerleşimlere kara saldırılarını devam ettiren Esed rejimine karşı tepkilerini sundu.

Göstericiler, Bombardımanın Artık Son Bulmasını İstedi

Rusya ve Çin'in, İdlib kentinde ateşkes ve uluslararası insani hukuka saygı gösterilmesini isteyen BMGK tasarısını veto etmesine de sert tepki gösteren protestocular, BM'den sivilleri koruması için gerekli müdahalenin sağlanması istendi.

Protestolara katılan bölge sakinlerinden olan Kerem Hatib, Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın saldırılarına son vermesi için gösteri düzenlediklerini dile getirdi.

‘Saldırılar Son Bulmadıkça Gösterilere Devam Edeceğiz’

Hatib, sözlerine şöyle devam etti: "Siyasi geçiş sürecinin başlatılması ve tutukluların serbest bırakılması mesajını uluslararası topluma iletmek istiyoruz. Hava ve kara saldırıları hep sivil yerleşimleri, çocuk ve kadınları hedef alıyor. Saldırılar son bulmadıkça gösterilere devam edeceğiz." 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal