İdlib Ateşkesin İlk Adımı Olacak

Alman hükümeti kabine sözcüsü, Suriye'nin İdlib kentinde askerden arındırılmış bir bölgenin yerleşim yerine kalıcı bir barış getireceğini umduğunu söyledi.

27.10.2018-17:02 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-16:59) İdlib Ateşkesin İlk Adımı Olacak

Alman hükümeti kabine sözcüsü Cumartesi günü yaptığı açıklamada, kuzeybatı Suriye'nin İdlib kentinde askerden arındırılmış bir bölgenin yerleşim yerine kalıcı bir barış getireceğini umduğunu söyledi. Sözcü Steffen Seibert, yaptığı açıklamada, "Bu, büyük çaplı bir askeri saldırı ve insani bir felaketi önlemek için önemli bir ilk adımdı. Şimdiki soru ise İdlib'de nasıl kalıcı bir ateşkese dönüştürebileceğidir.’’ dedi.Seibert ayrıca, başbakanın "her fırsatın yedi buçuk yıllık acıyı sona erdirmek için her bir iletişim kanalını kilit aktörlerle kullanmak gerektiğine ikna olduğunu" da kaydetti. Günün erken saatlerinde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İstanbul'da Suriye konusu ile ilgili dörtlü bir zirveye katıldı. Dört lider Suriye ve "diğer bazı uluslararası meseleleri" tartışacak. 

Temmuz ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Eylül ayı başlarında Fransa, Almanya ve Rusya ile Suriye kriz anlaşması konusunda bir zirve yapmayı planladığını duyurmuştu. Ancak, toplantı 27 Ekim tarihine ertelendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal