Hükümeti Zor Kuran Alman Şansölyesinden İtiraf Gibi Açıklama

Almanya Şansölyesi ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Merkel, partisinin istikrarlı bir hükümetin kurulması adına ağır bedeller ödediğini ifade etti.

12.02.2018-13:37 - (Son Güncelleme: 12.02.2018-13:31) Hükümeti Zor Kuran Alman Şansölyesinden İtiraf Gibi Açıklama

Almanya Şansölyesi ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, "Berlin Direkt" düzenlediği programda yapmış olduğu beyan ile, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Partileri ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında mutabık kalınan koalisyon protokolünü savundu.

Maliye Bakanlığı'nın SPD’ye verilmesi hususnda CDU içinde hayal kırıklığı yaratmasını anladığını ifade eden Merkel, ortak yönetim müzakerelerinde 12 saat boyunca bakanlık dağılımının konuşulduğunu belirtti.

Bakanlık dağılımından ötürü ortak olarak kurulan hükümetin kurulamamasının "sorumsuzca" olacağını belirten Merkel, "CDU olarak istikrarlı bir hükümet için kesinlikle bedel ödedik." yorumunda bulundu.

MERKEL'DEN FLAŞ YORUM! "ALTERNATİFLER BUNDAN İYİ DEĞİLDİ"

Ülkenin, sıkıntılı dönemde istikrarlı bir hükümete ihtiyaç duyduğunu ifade eden Merkel, "Alternatifler bundan iyi değildi." şeklinde yorumda bulundu.

Kabinede gençlere de yer verileceğini bildiren Merkel, bakanlıkların dağılımında sadece 60 yaş üstü kişilere yer verilmemesine dikkat edileceğini dile getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal