Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yunanistan'ı Uyardı

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Yunanistan provokatif eylemlerinden vazgeçmezse istemediğimiz hadiseler olabilir" dedi.

17.04.2018-21:12 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-21:02) Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yunanistan'ı Uyardı

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ basın mensuplarına açıklama yaptı. Bozdağ Yunanistan'ı, provokatif eylemlerinden vazgeçmesi hususunda uyardı ve 'eğer vazgeçmezlerse bizim de hiç arzulamadığımız tatsiz olaylar olabilir' dedi.

EGE'DE YUNANİSTAN'LA YAŞANAN KRİZ

Bozdağ'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle;

"Türkiye ile Yunanistan iki komşu devlet. Biz iyi komşuluk ilişkilerinin devam etmesini isteriz. Bunun için çok önemli adımlar attık. Bu adımlar Yunanistan'da da cevap buldu. İlişkilerin iyi olması her iki devletinde de ortak çıkarınadır.

"YUNANİSTAN'DAN PROVOKATİF AÇIKLAMALAR GELİYOR"

Fakat Yunanistan'dan son günlerde bir takım provokatif açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamaları hükümette olan bazı bakanlar yapıyor. Bu açıklamaların, Yunanistan'da alan genişletmek için politik kaygılarla yapıldığı belli. İlişkiler iç politik kaygılara kurban gitmemelidir.

"YUNANİSTAN BÖYLE BİR HESAP YAPIYORSA, O HESAP EGE DENİZİ'NDE BATAR GİDER!"

Provokatif eylemleri yapan biz değiliz. Türkiye'nin Ege'de bir oldubittiye göz yummasını kimse bekleyemez. Eğer Yunanistan böyle bir hesap yapıyorsa, bu hesap Ege denizinin içinde batar gider. Herkes hesabını doğru yapsın.

"ÇOCUKSU HAREKETLERLE TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREMEZSİNİZ"

Anlaşmazlıkların çözüm yöntemi bellidir. Çocuksu hareketlerle tarihin gidişatını değiştirme gücü kimsede yok.

"ORAYA BURAYA BAYRAK DİKMEKLE BU İŞ OLMAZ"

Bir adaya gideceksiniz Bakan çıkacak, diğer adaya gideceksiniz bayrak dikeceksiniz. Bayrağı diktik, bizim oldu... Yok böyle olay.

"EN SON DİKTİKLERİ BAYRAĞI DA İNDİRDİK"

En son bir bayrak diktiler. Türkiye de bu bayrağı indirdi oradan. Kimsenin bu tarz bir haksız adım atmaya yetkisi yoktur. Türkiye buna göz kapamayacaktır. Ege Denizi'nin iyi komşuluk denizi olması lazım.

"YUNANİSTAN BU TAVIRDAN VAZÇMELİ, AKSİ HALDE HİÇ İSTEMEDİĞİMİZ TATSIZ HADİSELER OLABİLİR"

Yunanistan'ın, saldırgan tavırlardan vazgeçmesi lazım. Aksi takdirde bizim de hiç arzulamadığımız tatsız olaylar olabilir. Bunu önlemenin yolu Yunanistan hükümetinin yaptığı çocuksu, provokatif eylemleri tekrarlamamasıdır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal