Huawei CFO'su Serbest Bırakıldı

Çinli teknoloji şirketi Huawei'in sahibinin kızı ve şirketin idarecisi Mıng Vancou'nun 10 milyon Kanada doları karşılığı kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.

12.12.2018-09:02 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-08:59) Huawei CFO'su Serbest Bırakıldı

Çinli teknoloji şirketi Huawei'in sahibinin kızı ve şirketin idarecisi Mıng Vancou'nun 10 milyon Kanada doları karşılığı kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi. ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmek için sahtekarlık yaptığı nedeniyle Kanada’da tutuklanan Çinli teknoloji şirketi Huawei'in Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun 10 milyon Kanada doları kefaletle şartlı serbest bırakılmasına karar verildi. Uluslararası kamuoyunun ve piyasaların endişeyle takip ettiği kefalet duruşmasında, Kanadalı Hakim William Ehrcke'nin Mıng'ın ABD'nin resmi iade isteğini beklerken şartlı olarak serbest bırakılması kararını verdi.

Hakimin verdiği kefalet şartlarına göre, Vancouver şehrindeki evinde ikamet edecek Mıng mahkemeye 7 milyonu nakit bir şekilde ve 3 milyonu gayrimenkul olmak üzere 10 milyon Kanada dolarını teminat olarak verecek. Lions Gate Risk Management Group isimli Kanadalı özel güvenlik şirketince sağlanan GPS alıcısını ayak bileğinde taşıyacak Mıng, şirket çalışanlarının kendisini 7/24 takip etmesine ve gerekirse gözaltına almalarına izin verecek.

Huawei'in sahibi Ren Zhengfei’nin kızı ve CFO'su Mıng Vancou, ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği nedeniyle Washington yönetiminin isteğiyle 1 Aralık'tan beri Vancouver'daki bir hapishanede tutuluyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal