Huawei CEO'su Zhengfei'den 'Zafer Bizim Olacak' Açıklaması

Huawei CEO'su Ren Zhengfei basına açıklamalarda bulunarak, Huawei’in ABD’ye bağlı olmadığını söyledi ve "Zafer bizim olacak" dedi

28.05.2019-11:05 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-10:59)

Huawei CEO'su Ren Zhengfei, Çin basınına ABD ile patlak veren krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Huawei’in ABD’ye bağlı olmadığını ve Çinli şirketin ABD’nin yasağı yüzünden tedirgin olmadığını belirten Zhengfei, "Zafer bizim olacak" ifadesinde bulundu.

Asıl endişesinin, beşeri bilimler de dahil olmak üzere Çin'deki eğitim kalitesini yükseltmek olduğunun altını çizen Zhengfei, Huawei’in zaten her yerden en üst düzey yetenekleri çekebildiğini belirterek, "Çin’in gelişmekte, başarılı ve güçlü olduğundan emin olmalıyız" şeklinde konuştu.

'KIZIM CEZAEVİNDEN DOKTORASINI TAMAMLAYIP ÇIKACAK'

ABD ile Huawei arasında yükselen kriz neticesinde tutuklanan kızı Meng Wanzhou'nun hapse girmesinin beklendiğini söyleyen Zhengfei, bundan endişelenmediğini, Wanzhou’nun eğitimine hapishanede de devam ederek doktorasını bitirerek çıkacağını umduğunu belirtti.

Ren Zhengfei, "Korkmuyorum çünkü kızım da çok iyimser. Kendi kendine çalışabilen bir insan. Cezaevinde doktor olacak ve hapishaneden doktora derecesini almış bir şekilde çıkacak" sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal