Hong Kong'da Oturma Eylemi Başlatıldı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 70'inci senesinden ötürü yapılan yürüyüş sırasında 18 yaşındaki bir göstericinin polis tarafından yaralanmasını protesto eden yüzlerce öğrenci oturma eylemi yaptı.

02.10.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-10:43)

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 70'inci senesinden ötürü yapılan yürüyüş sırasında 18 yaşındaki bir göstericinin polis tarafından açılan ateş sonucu yaralanmasını protesto eden yüzlerce öğrenci oturma eylemi yaptı.

Gösterilerde bir öğrencinin polisin açtığı ateş sonucu omzundan yaralanmasına tepki gösteren aralarında sınıf arkadaşlarının da olduğu yüzlerce kişi yaralı öğrencinin okulu önünde oturma eylemi düzenledi. Siyah giyinen göstericiler polis aleyhine slogan atarak olayın aydınlatılmasını dile getirdi.

SİLAHLI YARALAMA "MAKUL VE MEŞRU" KABUL EDİLDİ

Bazı göstericilerin sağ ellerini yaralı öğrencinin vurulduğu sol göğüslerinde tuttukları görünürken, taşınan pankartlarda polis tarafından göğsünden vurulan protestocunun çizimlerinin bulunduğu ortaya çıktı.

Bununla birlikte, Hong Kong Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da, ateş açan polis memurunun hayatından endişe ettiği için korkuya kapıldığı belirtilerek, göstericinin polise çok yaklaşması nedeniyle yakın mesafeden ateş edilmesinin "makul ve meşru" olduğu açığa çıktı.

Görevliler, dün yaptıkları açıklamada polisin ateş açması sonucu 18 yaşında bir göstericinin omzundan yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığını bildirmişti. Yaralının hayati durumunun ciddiyetini koruduğu açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal