Hong Kong'da Noel Çatışması

Hong Kong'da eylemciler tarafından uzun süredir devam eden eylemler noel gecesi eylemleri ile sokaklar yeniden karıştı. Eylemciler ve polisler arasında uzun soluklu çatışma yaşandı.

25.12.2019-00:26 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-00:27) Hong Kong'da Noel Çatışması
Çin'in yaz aylarından bu yana 6 aydan fazla süren protestolara savaş alanına dönen Hong Kong, hükümet karşıtı eylemcilerin Noel gecesi eylemleriyle tekrardan karıştı.

Yüzü kapalı eylemciler avmlerde toplanarak sloganlar attı.

Polis avm ve dükkanlara sığınan göstericelere biber gazı ile müdahale etti. Buna karşılık eylemciler polis araçlarına molotof kokteyli ile karşılık verdi ve olaylar büyüdü.

Güvenlik güçleri, Tsim Sha Tsui bölgesinde Nathan ve Salisbury Caddelerinin kesiştiği yerde bulunan Peninsula Otel yakınlarında toplanan binlerce kişiyi dağıtmak için biber gazına ve sert müdahale kullandı. Protetocular bir polis teşkilatına saldırdı.

GÜVENLİ NOEL DİLEĞİ

Diğer taraftan, Başyönetici Lam, sosyal medyada paylaştığı kısa süreli videoda, Noel'in neşe dolu bir gün olduğunu söyleyerek, Hong Konglulara "barış içinde, güvenli ve mutlu bir Noel" diledi.

Hong Kong'da 7'nci ayına giren protestolar, gösterilerin başlama nedeni olarak görülen suçluların Çin'e iadesi tasarısının Hong Kong hükümeti tarafından resmi olarak iptal edilmesi dahil atılan adımlara rağmen dinmek bilmiyor.

Göstericiler, tasarının geri çekilmesiyle protestoların "ayaklanma" olarak adlandırılmasına son verilmesini, polis şiddetinin araştırılması için bağımsız komisyonlar oluşturulması, tutuklanan eylemcilere af çıkarılmasını ve şehirde siyasi reform sürecinin tekrar başlatılmasını içeren 5 talep önerisinde bulundu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal