Holokost Ne Demek?

Holokost sözcüğü merak ediliyor ve araştırılıyor. Holokost kısaca, 1933-1945 seneleri arasında yaklaşık altı milyon Yahudi'nin, Nazi rejimi ve yandaşları tarafından işkence ile öldürülmesidir. Peki Holokost nedir? Detayları nelerdir?

27.01.2021-13:58 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-13:58) Holokost Ne Demek?

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı tarafından 27 Ocak Uluslararası Holokost'u Anma Günü'nde hayata geçirilen web sitesi üzerine, Holokost kelimesi gündeme geldi. Gündeme gelen Holokost kelime anlamı araştırılmaya başlandı. Holokost nedir? Holocost ne anlama gelmektedir?

HOLOKOST NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 27 Ocak Uluslararası Holokost'u Anma Günü'nde bir web sitesi hayata geçirdi. Tüm dünyada yaşanan soykırımların kurbanlarını anmak ve uluslararası toplumda 'barış içinde bir arada yaşama' farkındalığı oluşturmayı hedefleyerek 'weremember.gov.tr' web sitesini kurdu. Bununla beraber gündeme gelen Holokost kelimesinin anlamı merak ediliyor. Holokost, soykırım anlamına gelmektedir.

HOLOKOST KATLİAMI NEDİR?

Holokost, Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Almanya'sının II. Dünya savaşı öncesinde ve savaş sırasında sistemli bir şekilde gerçekleştirdiği Yahudi katliamına verilen addır.

Soykırım manasına gelen Holokost, 1933-1945 yılları aralığında Nazi rejiminin ve yandaşlarının yaklaşık 6 milyon Yahudi'yi işkence edip öldürmesini ifade eder. 1933 Ocağında Almanya'da yönetime gelen Naziler Almanları 'üstün ırk', Yahudileri ise Alman ırkını tehdit eden bir yabancı güç olarak görüyorlardı. 

Öte yandan Yahudilerin yani sıra Çingeneler, zihinsel ve fiziksel engelliler ve Polonyalılar da ırksal, etnik veya milliyetçi nedenlerle yok edilmek için hedeflendiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal