Hollanda’nın Irak'ta 70 Sivilin Ölümüne Yol Açtığı İddia Edildi

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'le 2015'te mücadele eden ve koalisyon güçleri içinde yer alan Hollanda'nın yaptığı hava operasyonlarında, 70 sivilin yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

18.10.2019-19:38 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-21:55)

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'le 2015'te savaşan ve koalisyon güçleri içinde bulunan Hollanda'nın düzenlediği hava harekatlarında, 70 sivilin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Kamu yayın kuruluşu NOS ve NRC gazetesi tarafından Hollanda, Irak ve ABD'de yapılan bir araştırmayla ilgili haber yayımlandı.

Araştırmada, Hollanda'nın DAEŞ'e karşı yaptığı mücadelede F16 uçağıyla yapılan hava operasyonlarında, 3 Haziran 2015'te Kerkük'ün 55 kilometre güneybatısındaki El-Havica ilçesinde en az 70 sivilin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Araştırmada, bomba üreten bir fabrikaya yapılan hava saldırısında, El-Havica ilçesinde bir semtin yerle bir olduğu, bunun DAEŞ'e karşı yapılan mücadelenin "koalisyon güçlerinin en kanlı saldırılarından biri olduğu" belirtildi.

Hollanda'nın Suriye ve Irak'taki operasyonlarında, ilk defa nereye yapıldığı ve ne kadar sivilin öldüğüne dair bilgi edinildiği vurgulanan araştırmada, hükümetin yıllarca güvenlik nedeniyle belirli saldırılar ve sivil kayıplarla ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediği öğrenildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal