Hollandalı Gazeteci AB Savunma Bakanlarının Gizli Toplantısına Sızdı

Avrupa Birliği Savunma Bakanlarının Zoom aracılığıyla düzenledikleri online toplantılara sızan bir gazeteci söz konusu görüşmeyi ifşa etti.

21.11.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 21.11.2020-15:53) Hollandalı Gazeteci AB Savunma Bakanlarının Gizli Toplantısına Sızdı

27 AB ülkesinin Savunma Bakanları Zoom üzerinden basına kapalı bir toplantı organize etti.

Ancak Hollanda'da yayın yapan RTL Nieuws adlı kanalda çalışan Daniel Verlaan adlı gazetecinin söz konusu toplantıya sızması, toplantının ifşa olmasına sebep oldu.

Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld'in Twitter'da yaptığı fotoğraflı paylaşımını gören Daniel Verlaan, bakanın bilgisayar ekranındaki yansımadan toplantıya erişim sağlayan 6 haneli güvenlik koduna ulşarak toplantıya kolayca giriş yaptı.

Toplantıdaki katılımcıların tepkisi ve toplantının gizli olduğunu söylemesi üzerine çıkış yapan gazeteci Daniel Verlaan'ın konuya yönelik Twitter'dan yaptığı paylaşımlar da silindi.

Söz konusu toplantıdaki gizliliğin ihlali üzerine devreye giren Hollanda Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ''Bu olay bize Twitter paylaşımlarımız konusunda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini anımsatmalı" derken AFP'ye açıklama yapan bir AB yetkilisi de "Olay esnasında duyulan kahkahalara kanmamalıyız, bu çok ciddi bir güvenlik sorunu'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal