Hollanda’da Pandemi Önlemlerine Karşı Protestolar Şiddetini Arttırdı

Hollanda'da ülke genelinde koronavirüs önlemlerine karşı yapılan protestolarda tansiyon giderek yükselirken, Rotterdam’da acil durum ilan edildi. Den Bosch şehrinde de dükkanlar yağmalanarak araçlara saldırıldı. 150’nin üzerinde eylemci gözaltına alındı.

26.01.2021-13:13 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-13:13)

Hollanda’da koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan önlemlere ilişkin yurt genelinde yapılan protestolar şiddet olayları haline dönüştü. Akşam sularında başlayarak bütün gece devam eden gösterilerde eylemciler sebebiyle Rotterdam’da Belediye Başkanı aracılığıyla acil durum ilan edildi, fakat protestocular vazgeçmedi. Bunun akabinde emniyet güçleri ikaz ateşi açarak göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Protestolarda çıkan olaylarda 150’den fazla eylemcinin tutuklandığı bildirildi. 

Şehirde aynı zamanda, protestocuların akıllı telefon mağazasını yağmaladığı anlar da kaydedildi.

Den Bosch şehrinde de eylemciler mağazaları yağmaladı ve bir aracı ters çevirdi. O dakikaları etraftakiler saniye saniye kayda aldı. Haarlem’de de göstericilerin güvenlik kuvvetlerine karşı barikatlar hazırladığı görüldü.

protestohollanda26012021

Hollanda devleti, pandeminin başlangıcından bu yana en katı tedbirleri almıştı. Bu tedbirlere göre ülkede yerel saat ile 21.00’dan 04.30’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Yasağa uygun hareket etmeyenlere de 95 Euro para cezası verilmesine karar verilmişti. Ülkede bulunan barlar ile restoranlar Ekim ayından bu yana kapalıyken, okullar ile mağazalar da 12. ayda kapatılmıştı. Aynı zamanda, mutasyon geçiren kovid-19 sebebiyle İngiltere, Güney Afrika ile Güney ABD'den gelenlere uçuş yasağı uygulanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal