Hollanda'da Konteynerları İşkence Odalarına Çevirmişler

Hollanda ve Belçika arasındaki sınırda yapılan baskında, 'işkence odaları' tespit edilirken olaya ilişkin 6 şüpheli tutuklandı.

08.07.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:37) Hollanda'da Konteynerları İşkence Odalarına Çevirmişler

Hollanda’da Wouwse Plantage adındaki bir köye yapılan polis baskınında keşfedilen 'işkence odasına' çevrilmiş yedi konteynerle ilişkili 6 kişi tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin kullandıkları şifreli konuşmalardan alınan veriler ışığında bulunduğu belirtildi.

22 Haziran’da Hollanda ve Belçika arasındaki sınırda, daha önce uyuşturucu operasyonlarının düzenlendiği Wouwse Plantage adındaki köye polis baskın yaptı. Baskında, 'işkence odasına' çevrilmiş yedi konteyner tespit etti. Olaya ilişkin altı şüpheli tutuklandı.

SES GEÇİRMİYOR

Savcılıktan gelen açıklamada, söz konusu odaların yalıtımlı olduğu ve içerisinde işkence aletleri olduğu ifade edildi. Açıklamada, 'hapishane hücresi' denilen odalarda dişçi koltuğu, budama makası, tavanda ve zeminde kelepçeler bulunduğu belirtildi. Ayrıca işkence odalarının içerisinde kameraların olduğu kaydedildi.

ŞİFRELİ MESAJLAŞMAYLA İLETİŞİM

Polisler, konteynerlerin bulunduğu alanda 3 çalıntı kamyonet, 2 lüks otomobil ve 25 silah bulunduğunu ifade etti. Nisan ayında başlatılan soruşturmadan bu yana polislerin şüphelileri takip etmek adına EncroChat adındaki şifreli sohbet ağına girdiği ve buradaki mesajlaşmalarda işkence odalarından tedavi odası olarak söz edildiği kaydedildi.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir mahkeme, soruşturma sürerken altı kişinin 3 ay tutuklu kalacağını açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal