Hollanda'da İslamafobi Siyasete Yansıdı

Hollanda'da ırkçı Wilders'in partisinin Utrecht belediye meclis üye adaylarından Henk van Deun, seçim vaadi olarak camilerin harap edilmesini öne sürdü.

10.01.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 10.01.2018-11:30) Hollanda'da İslamafobi Siyasete Yansıdı

Avrupa İslam konusunda rahat durmuyor. Giderek yükselen ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi seçimlerde de etkisini gösteriyor. Hollanda'da 21 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi ülkedeki camiler üzerinden propaganda gösterileri başladı.

Her ne kadar işe yaramadığı Hollanda başta olmak üzere pek fazla ülkede belirlendiyse de Hollanda'nın ırkçıları bu konudan ders almış gibi görünüyor.

Hollanda'da 21 Martta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde ırkçı Geert Wilders'in Özgürlük Partisi Utrecht Belediye Meclisi üyesi adaylarından Henk van Deun, Hollanda'daki bütün camiler gibi şehirdeki Ulu Cami'nin de "yakılıp yıkılması" için çağrıda bulundu.
Büyük bir gaz ile bu ifadeleri söyleyen Deun'a açıklamaları sonrasında sosyal medyada tepkileri üzerine çekti. Eleştirilerin hedefi olan Özgürlükçü Parti adayı Deun sözlerinin yanlış yorumlandığını öne sürerek geri çekildi.

Henk van Deun camilerin "yakılıp yıkılması" yerine kapatılmasını istemiş.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal