Hollanda'da Covid-19'dan Can Kaybı 5 Bin 951'e Çıktı

Hollanda'da son bir günde 20 kişi daha coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirdi. Böylelikle ülkedeki can kaybı 5 bin 951'e yükseldi.

30.05.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-15:20) Hollanda'da Covid-19'dan Can Kaybı 5 Bin 951'e Çıktı

Hollanda'da son bir günde 20 kişi daha coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirdi. Böylelikle ülkedeki can kaybı 5 bin 951'e yükseldi.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) ülkedeki coronavirüse ilişkin bilgileri yeniledi.

Hollanda’da son bir günde 5 kişinin daha hastanelerde tedavi görmeye başlamasıyla, hastanelerdeki hasta sayısı 11 bin 727’ye yükseldi. 131 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 46 bin 257’ye yükseldi. Öte yandan ülkede 20 kişinin daha virüs dolayısıyla yaşamını yitirmesiyle, ölü sayısı 5 bin 951’e çıktı.

TEDBİRLERİN GEVŞETİLMESİNDE İLK AŞAMA OLUMLU GEÇTİ

Hollanda’da, 19 Mayıs'ta önlemlerin hafifletilmesinde ilk kademenin olumlu olduğunu açıklayarak, 1 Haziran'dan başlamak üzere ikinci kademeye geçilmesinin mümkün olduğunu kaydetmişti.

Hükümet, 6 Mayıs'ta duyurduğu ikinci aşamadan başlamak üzere hafifletilecek önlemlerle alakalı birtakım değişiklikler yapıldığını duyurmuştu.

1 Haziran'dan başlamak üzere restoran, kafe, müze ve sinemalar açılacak ancak çalışanlarla en çok 30 kişi içeri alınabilecek. Ayrıca aynı aileden olmak kaydıyla 1,5 metre mesafe kuralına riayet edilmesi gerekmeyecek. Teraslarda da sayı kısıtlanmayacak. İkinci kademeden başlamak üzere sokakta en çok ikiden çok insanın toplanma yasağı bitecek.

Ortaöğretim kurumları da 1,5 metre mesafe şartıyla 1 Haziran’da eğitime yeniden başlayacak.

İkinci kademeden başlamak üzere yolcuların maske kullanma zorunluluğu getirilen toplu ulaşım araçlarında bu kuralı delen 13 yaş üzerindeki kişilere 95 avro ceza verilecek.

26 bölgede denenen bakımevlerinde kalan yaşlılara ziyarete izin verilmesi uygulamasının da 26 Mayıs'ta daha fazla bölgede uygulanacağı belirtildi.

Hollanda çapında ziyaret sınırlamasının ise 15 Haziran'da tam olarak kaldırılması öngörülüyor.

HOLLANDA'DA ÖNLEMLERİN GEVŞETİLMESİ

Hükümet, 6 Mayıs'ta yeni tip coronavirüse yakalanan kişi sayısının azalması nedeniyle tedbirlerin 1 Eylül'e dek 1,5 metre sosyal mesafe ve temizlik kurallarına riayet etme kaydıyla kademeli olarak hafifletileceğini duyurmuştu.

İlkokullar, kreşler, özel (ilkokul) eğitim merkezleri, kütüphanelerin de açılmasına izin verilecek. Ayrıca yetişkinler temas olmadan açık alanlarda spor yapabiliyor. 18 yaşından küçüklerin de 28 Nisan'dan beri açık alanlarda spor yapmalarına izin veriliyor.

Liseler 15 Haziran'da eğitime yeniden başlayacak.

İbadethane, cenaze ve düğünlerde 1 Temmuz'dan başlamak üzere 100 kişi toplanabilecek. Ülke içerisinde bulunan tatil yerleri de 1 Temmuz’da açılacak. Restoran ve kafelerde 100 kişiye kapılarını açabilecek.

1 Eylül'den başlamak üzere ise bütün spor alanları ve spor okulları açılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal