Hollanda'da AP Seçimlerine Hazırlanan Türk Kökenli Siyasetçilere Ölüm Tehdidi

Hollanda'da 23 Mayıs'ta düzenlenecek olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine hazırlanan Türk kökenli siyasetçiler ölüm tehdidi alıyor.

15.05.2019-17:47 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-17:40)

Hollanda'da son senelerde iyice artan İslamofobi ve yabancı düşmanlığı sebebiyle siyasi partilerdeki Müslümanlara karşı tehditler de aynı düzeyde artmaya başladı.

Ülkede üyelerinin çoğunluğu Türk ve göçmenlerden meydana gelen Denk Partisi milletvekilleri ve belediye meclis üyeleri, AP seçimleri yaklaşırken ölüm tehditleriyle karşı karşıya geliyor.

Denk Partisi Genel Başkanı Selçuk Öztürk yaptığı açıklamada, Avrupa'da yükselen İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı neticesinde göçmen ve Müslüman siyasetçilerin de hedef haline geldiğini belirtti.

"Doğruyu söyledikleri ve yanlışlara dur diyerek dik durdukları" için en çok tehdidi Denk Partisinin aldığını aktaran Öztürk, "Bu tehditler ister istemez siyasetçilerimizi etkiliyor fakat biz yolumuzdan hiçbir zaman şaşmıyoruz. Bu tehditler bizi durduramaz ve durduramayacak. Siyasetçiyi tehdit eden bütün halkı tehdit etmiş oluyor çünkü ben seçilmiş bir vekilim ve halkın sesiyim." ifadesinde bulundu.

'TEHDİTLERE KARŞI DURUŞUMUZ DİK'  

Öztürk, AP seçim kampanyasında tehditlerin gittkçe yükseldiğini işaret ederek, şunları aktardı:

"'Binanızı yakarız, evinize geliriz, size zarar veririz' gibi tehditlerle bizi korkutmaya çalışıyorlar ancak tehditlerden dolayı yolumuzdan ve davamızdan vazgeçmiyoruz. Duruşumuz dik, düşüncemizi açıkça belirtiyoruz ve gerektiği yerde bulunuyoruz. Her şeye karşın bu tehditlere göğüs gererek güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal