Hollanda'da 3 Türk Coronavirüsten Öldü

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, coronavirüsten ölenlerin, 82 yaşında bir erkek ile 70 ve 66 yaşlarında iki kadın olduğunu açıkladı.

21.03.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-12:43) Hollanda'da 3 Türk Coronavirüsten Öldü
Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, coronavirüsten ölenlerin, 82 yaşında bir erkek ile 70 ve 66 yaşlarında iki kadın olduğunu açıkladı.

5 TÜRK YOĞUN BAKIMDA
Büyükelçi Dişli, ölenlerin yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulunduğunu vurgulayarak, yaşamını yitirenlerin haricinde 5 Türk'ün de coronavirüs sebebiyle yoğun bakımda tutulduğunu belirtti.

Hastaların durumunun yakından takip edildiğine vurgu yapan Dişli, hayatını kaybedenlerin ve 5 vakanın yakınlarına her türlü desteğin sağlandığını bildirdi.

Şaban Dişli, coronavirüsten ölen Türklerin cenazesinin Türkiye'ye naklinin mümkün olmadığına işaret etti. Dişli, bu kararın Türk hükümetinden kaynaklanmadığını dile getirerek, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin (IATA) böyle istediğini ifade etti.

Bu hususta Türk Sivil Toplum Kuruluşlarını bilgilendirdiklerini vurgulayan Dişli, coronavirüsten ölen Türklerin Hollanda’da mezarlıklarda Müslümanlara ayrılan bölüme defnedileceklerini açıkladı.

VAKA SAYISINDA 534 ARTIŞ
Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) bugün vaka sayısının 534 artarak 2994’e, can kaybı sayısının ise 30 artarak 106’ya ulaştığını bildirmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal