Hollanda, Irak'ta En Az 70 Sivili Öldürdüğünü İtiraf Etti

Hollanda Savunma Bakanlığı, 2015'te Irak'ın kuzeyinde IŞİD'e ait olduğu sanılan bomba üretim merkezine yönelik hava saldırısında ölen yaklaşık 70 kişiden bir kısmının sivil olduğunu itiraf etti.

05.11.2019-12:36 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-12:32)

Hollanda Savunma Bakanı Anna Bijleveld-Schouten parlamentoya yazdığı mektupta, 2 Haziran gecesi ABD öncülüğündeki terörle mücadele operasyonlarına katılan Hollanda'ya air bir F-16 savaş uçağının bombardımanında IŞİD savaşçıları ve sivillerden oluşan yaklaşık 70 kişinin katlediliğini ifade etti.

SİVİLLER TESPİT EDİLEMEMİŞ!

Mektupta ölenlerden kaçının sivil olduğunun anlaşılamadığını duyurdu. 

Ancak ölenlerin sayısı konusundaki tahminlerin öncekilerden yüksek olduğu ve binada saklanan patlayıcıların neden olduğu ek patlamaların kısmi olarak ölü sayısının artmasına sebep olduğu kaydedildi. 

Mektupta bombalanan yerin 'endüstri alanı' olduğu belirtilerek "Hollanda'nın elindeki istihbarat sivil ölümlerini öngöremedi çünkü hedef yakınındaki bölgede siviller yaşamıyordu" ifadesi kullanıldı. 

Mektupta ayrıca "Bombardıman sonrası bir dizi daha büyük ek patlama oldu. Bunlar da benzer hedeflere yönelik önceki bombardımanlar düşünüldüğünde öngörülemezdi. Bu patlamalar diğer binalarda büyük hasara neden oldu." denildi.

Hollanda'ya ait F-16'lar 2014 ile 2018 arasında IŞİD'le mücadele eden koalisyonun çalışmaları kapsamında Irak'ta 2100 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal