Hollanda Başbakanı Rutte'den Korkutan Coronavirüs Açıklaması

Hollanda Başbakanı Mark Rutte coronavirüs salgınına karşı açıklamalarda bulundu. Rutte, Hollanda halkının büyük bir kısmında coronavirüs görüleceğini söyledi.

17.03.2020-09:17 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-09:07) Hollanda Başbakanı Rutte'den Korkutan Coronavirüs Açıklaması

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını Hollanda'da görülürken, salgından dolayı şu ana kadar 24 kişi hayatını kaybetti. Başbakan Rutte konuyla ilgili olarak canlı yayında ulusa seslendi.

Salgınının kısa sürede son bulmayacağını vurgulayan Rutte, "Hollanda halkının büyük bir kısmının önümüzdeki süreçte enfekte olacağı bir gerçek." ifadesini kullandı.

"ZAYIFLARI ANCAK BU ŞEKİLDE KORUYABİLİRİZ"

Rutte açıklamalarının devamında, ülkede salgına karşı 'kontrollü grup bağışıklığı' kazanılmasının gerekliliğine değindi ve "Bağışıklık kazanan sayısı ne kadar çok olursa virüsün yaşlı ve hastalara yayılması o kadar az olur. Bu hastalığa yakalanıp iyileşenler tekrar hastalanmaz. Bu kişilerle bağışıklığı zayıfların etrafına duvar örmüş oluruz fakat bu uzun zaman alacak. Zayıfları ancak bu şekilde koruyabiliriz." ifadesini kullandı.

Aşısı bulunmadığı sürece salgının Hollanda'yı es geçmeyeceğine dikkati çeken Rutte, bu aşamada virüsün yayılmasını yavaşlatmak için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Hollanda'da bin 413 kişi coronavirüs salgınına yakalanırken, bunlardan 24'ü hayatını kaybetti, 2'si ise tedavilerinin ardından taburcu oldu. Ülkedeki hasta sayısı ise şu an bin 387 olarak belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal