Hollanda 10 Yıl Önce Düşen THY Uçağı İçin Boeing CEO'sunu İfadeye Çağırdı

Hollanda, Amsterdam'da düşen THY uçağı ile ilgili iddiaları araştıracak. İddialar için 10 yıl önceki yetkili taraflar dinlenecek. 6 Şubat'ta yapılacak özel oturuma Boeing CEO'su David Callhoun da çağrıldı.

24.01.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-16:54) Hollanda 10 Yıl Önce Düşen THY Uçağı İçin Boeing CEO'sunu İfadeye Çağırdı

Hollanda Temsilciler Meclisi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait Boeing 737 -800 NG tipi uçağın Amsterdam'da düşmesi ile ilgili Boeing firmasının kazadaki sorumluluğunun, ABD makamlarının baskısı sonucu gizlendiği iddialarını araştırma kararı aldı.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre Meclis, ABD'li New York Times gazetesinde yer alan iddiaları araştırmak için bir komisyon kurdu.

Komisyon, İddialar için 10 yıl önceki yetkili taraflar dinlenecek. 6 Şubat'ta yapılacak özel oturuma Boeing firmasının Başkanı ve CEO'su David Callhoun da çağrıldı.

Özel oturumda 'THY uçağının düşüşünde, Boeing'in sistemsel tasarım hatalarının da etkili olduğu' yönünde hazırladığı raporun sümen altı edildiğini iddia eden Prof. Dr. Sidney Dekker de dinlenecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal