Hizbullah Teröristleri Bile Bile Niyazi Olmuşlar

İsrail Ordusu tarafından 2018 yılında hazırlanan bir istihbarat raporunda bundan sonra Irak'ın da hedef alınacağı belirtilmesine rağmen, Hizbullah teröristlerinin buna karşı önlem almaması şaşırttı.

16.03.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-16:56) Hizbullah Teröristleri Bile Bile Niyazi Olmuşlar

haber365 (BAĞDAT)- İsrail’in Irak’taki Hizbullah teröristlerine ait hedefleri vuracağını 2018’de bir rapor halinde açıkça belirtmesine rağmen örgütün kendini koruyamaması dikkat çekti.

İsrail, Temmuz ayı boyunca Irak'ta iki ve Suriye'de en az üç saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda İran’lı terörist ve yine İran’ın bir diğer milis grubu olan Hizbullah terör örgütüne ait hedefler vuruldu. İsrail Ordusu tarafından 2018 yılında hazırlanan bir istihbarat raporunda bundan sonra Irak'ın da hedef alınacağı belirtiliyordu.

HİZBULLAH KÖYLERDE ÜSLER VE MEVZİLER KURMAYA ÇALIŞIYOR

Bağdat muhabirimizin bölgeden edindiği bilgilere göre terör örgütü Hizbullah, yeniden Golan Tepeleri civarındaki köylerde üsler ve mevziler kurmaya çalışıyor. Bu amaçla İran’dan gönderilen silahlar, terör örgütüne yakın gruplara silah aktarmayı sürdürüyor.

İsrail daha önce, Rusya'dan, İran'ın İsrail sınırlarından uzak tutulması sözü almıştı. Ancak İsrailli Tümgeneral Aharon Haliwa'nın geçen ay gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinde kendisine bu sözün sadece İran'ı kapsadığı ve İran'ın müttefikleri için bir söz verilmediği söylendi. İsrail son saldırılarıyla Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurmuş ve birçok teröristin etkisiz hale gelmesini sağlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal