Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'tan Tehdit: Kimse Kendini Güvende Hissetmesin

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'e ait iki İHA'nın düşmesi ve Hizbullah'ın basın merkezinin zarar görmesinin sonrasında yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırısına cevap vermelerinin elinin kulağında olduğunu ve kimsenin kendini rahat hissetmemesi gerektiğini söyledi.

26.08.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-11:04) Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'tan Tehdit: Kimse Kendini Güvende Hissetmesin

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyösünde İsrail'e ait iki insansız hava aracının (İHA) düşmesinin ve Hizbullah'ın basın merkezinin kısmen zarar görmesinin sonrasında televizyonda yayımlanan bir konuşma gerçekleştiren Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail saldırısına cevap vermelerinin elinin kulağında olduğunu ve kimsenin kendini rahat hissetmemesi gerektiğini ifade etti.

"Yeni bir aşamadayız" diyen İran destekli Lübnanlı Şii örgütün lideri Hasan Nasrallah, düşen İsrail araçlarından 'suikast misyonunda intihar İHA'ları' diye söz ederek belli bir hedef bellemiş olduklarını ifade etti.

Bunu 'çok, çok, çok tehlikeli bir gelişme' diye tanımlayan ve tekrarlanmasının engellenmesi için mümkün olan her şeyin yapılacağını söyleyen Hizbullah lideri, bunun, 2006'daki İsrail saldırısının sonrasında varılan tarafların birbirlerine muamelesiyle alakalı mutabakat kurallarının ilk net, büyük ve tehlikeli ihlali olduğunu vurguladı.

"KİMSE KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMESİN"

"Bu ihlal karşısında sessiz kalırsak, Lübnan için tehlikeli bir yol açar" diyen Nasrallah, "Bunun cevabını kesinlikle vereceğiz.

Yalnızca kuzeyden değil her yerden verebiliriz. Kimse kendisini güvende hissetmesin. Belki bir, iki, üç gün sonra" çıkışını yaptı.

Bunun 2006 savaşından beri İsrail'in Lübnan içerisinde yaptığı ilk saldırı olduğunun altını çizen Nasrallah, "Saatin geriye çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Lübnan'ın bombardımanla, öldürmelerle, patlamalarla ihlal edilmesine, kutsallıklarının ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu bizim için kırmızı çizgidir" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal