Hırvatistan'dan Euroya Geçiş Adımı

Euro Grubu Başkanı ve Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno, Hırvatistan'ın euro para birimine geçişin ilk adımı olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katılmak üzere resmi başvuruda bulunduğunu açıkladı

09.07.2019-10:14 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-10:08)

Euro Grubu Başkanı ve Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno, euro para birimini kullanan Avrupa Birliği (AB) üyesi 19 ülkenin maliye bakanlarının Brüksel'de düzenlediği Euro Grubu toplantısından sonra basına açıklamalarda bulundu.

Hırvatistan'ın Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na ve bankacılık birliğine katılım başvurusu yaptığını söyeleyen Centeno, "Bu, Euro Bölgesi'ne katılmak için atılması gereken ilk adım." sözlerini kullandı.

'HIRVATİSTAN'IN ADIMLARI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI'  

Centeno, Hırvatistan'ın bankacılık denetimi, kurumsal kalite, yönetim ve iş çevresine ilişkin çeşitli taahhütlerde bulunduğunu belirterek, toplantıda bakanların Hırvatistan'ın adımlarını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Hırvatistan'ın kararlı biçimde Euro Bölgesi'nin parçası olmaya çalıştığını belirten Centeno, "Euro Bölgesi'nin önümüzdeki yıllarda büyümeye devam edeceğine inanıyorum." yorumunda bulundu.

2 YIL SONRA EURO PARA BİRİMİNE GEÇEBİLECEK  

Bu aşamadan sonra Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve AB Komisyonu, Hırvatistan'ın Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katılım için verdiği taahhütlerin uygulanmasını değerlendirecek.

Yaklaşık bir yıl sürmesi beklenen süreç neticesinde Hırvatistan,Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na (ERM2) katılabilecek. Hırvatistan, mekanizmada en az iki sene bekledikten sonra euro para birimine geçebilecek.

AB'ye 2013 senesinde katılan Hırvatistan'da para birimi olarak "kuna" kullanmakta.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal