Hindistan'ın Simgesi Tac Mahal'e Çevresel Revizyon!

Hindistan'ın Agra kentinde bulunan Tac Mahal'in kapısına, hava kirliliğiyle mücadele için iki hava filtresi kurulduğu bildirildi.

05.11.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-11:47)

Hindistan'ın Agra kentinde bulunan Tac Mahal'in kapısına, hava kirliliğiyle mücadele için iki hava filtresi kurulduğu belirtildi.

Hindistan basınından aktarılan açıklamaya göre, Agra Belediyesinde mühendis R.K. Rathi, Tac Mahal'in kapısına iki hava filtresi yerleştirdiklerini belirterek, "Hava kirliliğiyle mücadele etmek ve her gün burayı ziyaret eden turistlere yardım sağlamak için bu önlemleri alıyoruz." diye konuştu.

Son birkaç gündür kuzeydeki eyaletlerde etkili olan hava kirliliğinden dolayı Agra yönetiminin böyle bir tedbir aldığı aktarılıyor. Ülkenin simgesi olan Tac Mahal'in kapısına yerleştirilen hava filtreleri yardımıyla, anıt mezarın çevresindeki hava kalitesinin yüksek düzeyde tutulması amaçlanıyor.

Babür Sultanı Şah Cihan'ın eşi Mümtaz Mahal'in ölümünün ardından inşa ettirdiği, yeryüzündeki en gözde anıt mezarlardan Tac Mahal, Hindistan'ın sembollerinden biri olmasının yanı sıra UNESCO dünya mirası içinde bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal