Hindistan'dan İtiraf: Cephanemiz Sadece 10 Gün Yeter

Hindistan ile Pakistan arasında gerginlik devam ederken Hindistan tarafından bir itiraf geldi. Hindistan Meclisi Daimi Savunma Komitesi üyesi Gaurav Gogoi, mühimmatlarının eksik olduğunu söylerken, hükumetten yapılan açıklamada cephanenin yalnızca 10 yeteceği bildirildi.

05.03.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-10:55) Hindistan'dan İtiraf: Cephanemiz Sadece 10 Gün Yeter

Amerika Birleşik Devletleri Barış Enstitüsü (USIP) tarafından yapılan "Pakistan'ın öncelikleri" isimli panele katılan Büyükelçi Han, Pakistan'ın dış politikasını ve Hindistan ile meydana gelen gerilimi değerlendirdi. Han, ABD ile olan ilişkilerinin Pakistan'ın kuruluşundan beri sürdürdüğünü ve barış, ekonomi ve terörle mücadele çerçevesinde ortak hedefler izlediklerini söyledi. Han, "ABD ile olan ilişkimiz, sonuç olarak belirleyici ve önemli. Beraber çalıştığımız vakit olağanüstü başarılar elde ettik" sözlerini kullandı.

Özellikle Pakistan Başbakanı İmran Han hükümetinin dış politikada insan dostu, kalkınma odaklı ve barış merkezli bir gündem izlemek için yeni bir Pakistan inşaa etmeye çalıştığını ifade eden Han, ABD ve diğer devletlere Pakistan'a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

PAKİSTAN KENDİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEK

Hindistan ile olan gerginliğe de değinen Han, Pakistan'ın bütün barışçıl hamlelerine karşın Hindistan'ın agresif ve provake edici adımlar atmayı sürdürdüğünü söyleyerek, şunları ifade etti: "İki devlet olarak uçurumdan döndük. En azından şimdilik. Fakat durum halen ciddiyetini koruyor. Mesela Hindistan'a ait savaş uçağının pilotunu geri teslim etmemizin hemen sonrasında sınır kontrol noktalarımıza saldırılar yapıldı. Bu saldırılar sırasında iki askerimiz ve sivil vatandaşlarımız yaşamını yitirdi. Bu durum ilk kez yaşanmıyor ve bizi diken üstünde bırakıyor. Başbakan (İmran Han) vazifeye geldiğinden beri problemlerin diyalog ile çözülebileceğini vurgulamasına karşın Hindistan, bölge barışını ve emniyetini tehdit etmeyi sürdürüyor. Bu durumda Pakistan kendini savunmayı sürdürecek."

Büyükelçi Han, Hindistan basınında yer alan "Pakistan'ın, Hint uçaklarını Amerikan yapımı F-16 savaş uçaklarıyla düşürdüğü ve ABD'nin bundan rahatsızlık duyduğu" iddialarına da yanıt vererek, öyle bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

"SADECE 10 GÜN YETECEK KADAR MÜHİMMATIMIZ VAR"

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin aktardığına göre, Hindistan Meclisi Daimi Savunma Komitesi üyesi Gaurav Gogoi, askeri teçhizatlarının yüzde 68'inin eski olduğunu ifade etti. Gogoi, "Ordumuz modern cephaneden yoksun fakat 21. Yüzyıl seviyesinde askeri operasyonlar yapmak mecburiyetinde kalıyor" dedi.

Hindistan hükümeti ise, yarın bir savaş çıksa yalnızca 10 gün yetecek kadar cephanesi olduğunu duyurdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal