Hindistan'daki Fani Kasırgası'nda 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'da günlerdir tedirginlikle beklenen ve sabah saatlerinde 180 kilometre hızla karaya ulaşan Fani kasırgası sebebiyle 3 kişi yaşamını yitirdi.

03.05.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-16:21)

Hindistan medyasında yer alan haberlere göre, görevliler, Orissa eyaletinde büyük hasara neden olan fırtınada, Puri bölgesinde üzerine ağaç devrilen 1 kişi ile Nayagarh bölgesinde beton bir binadan uçan inşaat malzemesinin isabet ettiği 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Yetkililer ayrıca Kendrapara bölgesinde ise 65 yaşındaki bir kadının fırtına sebebiyle sığındığı barınakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hindistan Meteoroloji Dairesi'nin açıklamasına göre, sabah saatlerinde Puri bölgesinden karaya varmasından sonra kasırganın şiddetinin gitgide azaldı.

Kuvvetli rüzgarla birlikte gelen şiddetli yağışların Orissa eyaletinde gün boyu devam etmesinin beklendiği açıklamada, Fani kasırgasının yarın akşama kadar Bangladeş'e ulaşabileceği bilgisi paylaşıldı.

HALKA EVDE KALIN UYARISI YAPILDI

Ülkede 9 bölgede 10 bin köy ve 52 ilçenin kasırgadan büyük ölçüde etkilenebileceği belirtilen açıklamada, halka bugün evlerinden çıkmamaları noktasında uyarıda bulunuldu.

Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'nin, olası afetlere karşı yardım ve kurtarma operasyonları için gemi ve helikopterler tahsis ettiği belirtildi.

Fani Kasırgası, son 20 senede Hindistan alt kıtasını vuran en şiddetli fırtına olarak biliniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal