Hindistan'da Virüs Salgını! 72 Kişiye Teşhis Konuldu

Hindistan'ın Racastan eyaletine bağlı Jaipur şehrinde Zika virüsü taşıyan kişi sayısı 72'ye yükseldi.

16.10.2018-17:26 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-17:19) Hindistan'da Virüs Salgını! 72 Kişiye Teşhis Konuldu

Hindistan'ın Racastan eyaletine bağlı Jaipur şehrinde Zika virüsü taşıyan kişi sayısı 72'ye yükseldi.

Şinhua ajansının sağlık görevlilerine dayandırdığı haberine göre, Jaipur'da son bir günde 12 kişide daha Zika virüsü ortaya çıktı. Bununla birlikte ülkedeki vaka sayısı 72'ye çıktı.

Görevliler, şimdiye kadar zika virüsü şikayetiyle hastanelere gelen 60 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu, 12'sinin hali hazırda hastanede tedavi altında olduğunu bildirdi.

Jaipur'da Zika virüsü bulunan kişilerden 11'inin hamile olduğu ifade edilmişti.Bölgede sağlık görevlileri ortalama 26 bin evde incelemede yaptı.

Zika virüsü, kişilere, enfekte "Aedes aegypti" türü sivrisineğin sokmasıyla geçiyor. Sivrisinek sokması dışında kan ve beraberlik yoluyla da bulaştığı tespit edilen Zika virüsüne, ilk defa 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı.

Zika virüsünün, hamilelere bulaşması durumunda, bebeklerde nörogelişimsel bozukluğu ifade eden mikrosefaliye sebep olduğu tahmin ediliyor.

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri olan hastalığın, özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı henüz yok.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal