Hindistan'da Sel Felaketi Can Alıyor

Hindistan'ın Maharaştra eyaletinin Pune bölgesinde hissedilen şiddetli yağışların sebep olduğu sel gibi birçok kazada 12 kişi hayatını kaybetti.

26.09.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-12:49)

Hindistan'ın Maharaştra eyaletinin Pune bölgesinde hissedilen şiddetli yağışların sebep olduğu sel gibi birçok kazada 12 kişi hayatını kaybetti.

 7 DUVAR ÇÖKMESİ SONUCU 5 KİŞİ ÖLDÜ

Bölgedeki son duruma hakim olan uzmanlar tarafından gündeme aktarılan bilgiye göre, Pune'de aşırı yağışlara bağlı oluşan sel felaketi nedeniyle 7 duvar çökmesi sonucu 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Bölgenin sele maruz kalan bölümlerinde şimdiye kadar nerdeyse 10 bin 500 kişinin güvenli yerlere gönderildiğini belirten uzmanlar, su baskınları dolayısıyla bölgenin çeşitli yerlerindeki okullarda bugün eğitime ara verildiği kaydedildi.

Maharaştra eyaleti Başbakanı Devendra Fadnavis, sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle Pune civarında ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

 EYALET HÜKÜMETİ DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Fadnavis, eyalet hükümetinin durumu yakından takip ettiğini ve mümkün olan her türlü yardımın yapıldığını bildirdi. Olay yerinde bulunan bir itfaiye yetkilisi, bölgede alçak yerlerdeki birçok ev ve yerleşim yerinin sular altında olduğunu ve bu yerlerde çöken duvarlara ve devrilen ağaçlara ilişkin pek çok ihbar aldıklarını bildirdi.

Hindustan Times, ölen 12 kişiden 7'sinin Pune'nin merkezinde, 5'inin de civar köylerden olduğu ve kayıp 4 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği açıklamasını kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal