Hindistan'da Sel Felaketi: 16 Ölü

Hindistan’ın Mumbai kentinde şiddetli yağışların ardından şehirde acil durum ilan edildi.

02.07.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-11:19)

Hindistan’ın Maharashtra eyaletinin başkenti Mumbai’de 24 saattir şiddetini artırarak süren şiddetli yağışların ardından kenti sel vurdu ve acil durum ilan edildi.

Hindistan televizyon kanalı NDTV’de yer alan habere göre, meydana gelen selde toplamda 16 kişi yaşamını yitirirken, şehirdeki havaalanlarını su bastı ve birçok uçuşun ertelenmesine yol açtı. Tren seferlerine de geçici olarak ara verildi. Yetkililer, durumu ‘sivil toplum denetim’ odasından takip ederken, Hindistan donanması da selden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olması için ekip sevk etti.

Malad yerleşim alanında ise şiddetli yapışlar sonucu istinat duvarı çöktüğü belirtilirken,  olayda 13 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ağır yaralandığı ve 10 yaşındaki bir kızında enkaz altında kaldığına değinildi. Kalyan’da ise bir okul duvarı iki evin üzerine düşerek 1’i çocuk 3 kişinin ölümüne sebep oldu.

Ayrıca, meydana gelen sel nedeniyle vatandaşlara ‘acil durum olmadıkça evden çıkmayın’ çağrısı yapılırken, şehirde eğitime ara verildi ve özel sektördeki firmalar çalışanlarından evden çalışmalarını istedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal