Hindistan'da Polis Namaz Kılan Cemaate Sopayla Saldırdı

Dünya üzerinde etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle Hindistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Toplu ibadetlerin de yasaklandığı Hindistan'da polis yasağa uymayarak camide namaz kılan cemaate sopayla şiddet uyguladı.

30.03.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-14:23)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünya üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Birçok ülkede salgına karşı mücadele edebilmek için toplu yerlerde bulunmak ve sokağa çıkmak yasaklandı. Hindistan'da da bu tip önlemler alındı. Alınan önlemler kapsamında toplu ibadet edilmesi yasaklandı ve sokağa çıkmak da sınırlandırıldı.

Yasak olmasına rağmen Hindistan'da müslümanlar beraber camide namaz kıldı. Hindistan polis ise yasağa uymayanlara sopa ile şiddet uyguladı. Bu durum cep telefonu kameralarıyla kayıt altına alınırken birçok kesim tarafından eleştirildi. Görüntülerde yüzü maskeli polisin cami kapısında beklediği ve içeriden çıkanlara sopayla saldırıldığı görüldü. 

Öte yandan konuyla ilgili açıklamada bulunan Hindistan'daki müslüman kesim, alınan tedbirlere uyulmamasının doğru bir hareket olmadığını, fakat polisin davranışını da doğru bulmadıklarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal